ma – to   klo 9 – 10
040-572 5511

Akupunktio

Akupunktiota on käytetty Kiinassa vuosituhansia sekä humaani- että eläinlääketieteessä. Keski-Euroopassa sen suosio on kasvanut viime vuosikymmenien aikana ja Suomessakin se tulee jatkuvasti enemmän ihmisten tietoisuuteen.

Miten akupunktio toimii?

Akupunktiolla on hyvin monimutkaiset toimintamallit. Hyvin yksinkertaistetusti se vaikuttaa hermoratojen kautta eri sisäelimiin, lihaksiin, luustoon, niveliin jne. Hermoratoja aktivoidaan tiettyjen pisteiden kautta neuloin tai laserin avulla.

Myös suoraan johonkin tiettyyn jännittyneeseen lihakseen voi vaikuttaa (trigger-akupunktio). Trigger-akupunktio on enemmän länsimaalaisen ajattelumallin kautta tehtyä itse kohteeseen vaikuttamista, kun taas kiinalaisen lääketieteen mukaan "ongelmapisteet" voivat löytyä aivan muualta kuin kipeenä olevasta paikasta.

Miten eläimet reagoivat hoitoon?

Eläimet vastustelevat harvoin toimenpidettä, koska neulat ovat erittäin ohuita eivätkä sen takia aiheuta kipua. Lisäksi hoidon aikan erittyy hermojen välityksellä kehon omia endorfiineja, ns. hyvän olon hormooneja, joiden ansiosta eläin useimmiten rentoutuu täysin ja jopa nauttii hoidosta.

Mihin akupunktiota käytetään?

Yleisimpiä asiakkaitani ovat eläimenomistajat joiden lemmikki kärsii liikunta- ja tukielinsairauksista. Selvästi akupunktion mielletään vaikuttavan parhaiten näissä ongelmissa eli lonkka-, kyynär-, selkä-, niska yms. ongelmissa.

Akupunktiolla voidaan hoitaa myös monien muiden elinjärjestelmien toimintahäiriöitä kuten astmaa, rajuja valeraskauksia ja eturauhasvaivoja.