chow chow nivelrikko spondyloosi akupunktio

Spondyloosi – Akupunktion vaikutukset koiraan

Hilman tarina omistajansa kertomana:

”Hilma alkoi oireilla 7-vuotiaana ja sillä todettiin spondyloosi. Oireilu alkoi lenkillä väsymisenä, Hilma lähti aina reippaana lenkille, mutta väsyi koko ajan entistä nopeammin ja entinen reipas ravi muuttui kankeaksi ja hitaaksi kävelyksi.

Pikkuhiljaa Hilman käytös alkoi muuttua toisia lauman koiria kohtaan ärtyisäksi ja aggressiiviseksi

Ihmisiä kohtaan Hilma oli hyvin ystävällinen ja kaipasi kovasti huomiota. Silittäessä Hilma tarjosi toistuvasti alaselkää rapsutettavaksi. Ajoittain Hilma yritti itse ”järsiä” alaselän aluetta ja repiä karvoja irti. Spondyloosin hoitoon kokeiltiin alkuun erilaisia lääkehoitoja ja fysioterapiaa, joista tuli vaihtelevasti vastetta. Vastetta oli osittain vaikea arvioida rodun alkukantaisuuden ja korkean kipukynnyksen vuoksi.

Riittämättömän vasteen vuoksi päädyttiin lopulta kokeilemaan akupunktiota

Jo ensimmäisen kerran jälkeen oli nähtävissä positiivinen muutos liikkumisessa ja muutaman säännöllisen kerran jälkeen Hilman lenkkeily palautui peräti ennalleen. Hilma jaksoi mennä taas pidempiä lenkkejä ja entinen reipas ravi löytyi uudelleen.

Hilman käytöksen osalta laumassa olevat ristiriidat tasaantuivat ja Hilman aggressiivisuus loppui

Hilma on innostunut leikkimään enemmän lauman koirien kanssa, jopa pidemmän lenkin jälkeen. Hilmalle on tullut takaisin ns. pentumaista virtaa ja reippaus on lisääntynyt entisestään, vaikka alunperinkin kipeänä ollessa Hilma oli suurimman osan ajasta iloinen oma itsensä.

Akupunktion myötä Hilman lääkitystä on päästy purkamaan ja vointi on silti pysynyt hyvänä

Lääkkeiden lisäksi Hilman kohdalla akupunktiosta on ollut todella suuri hyöty ja sen toivotaan kantavan vielä pitkälle.”

Blogissani jaan kokemuksia akupunktiohoitojen hyödyistä ja otteita matkastani eläinlääkärin ammatista akupunktioterapeutiksi.